BIBLIOTECARI EXPRESS (150 m MD) + ANGLADA-GUILLAMÓN (210 m MD+) al Pollegó Inferior del Pedraforca, amb en Josep Estruch… o bé com escalar molt i caminar poc, a la meva muntanya predilecte

➪ Ressenya imprimible en PDF
1Dimecres 3 d’agost de 2016. >En Josep és un històric de Els Visas, a qui conec des de fa molts anys, de veure’ns sobretot pel Refugi Lluís Estasen, a l’època que el guardava en Joan Martí. Fins a dia d’avui, però, no havia tingut el plaer de fer-hi cordada. Doncs bé, aprofitant una estada a prop del Pedraforca, en Josep ha tingut la bona pensada de convidar-me a escalar.

       Entre mossegada i mossegada, bo i esmorzant al Bar L’Arc de Saldes, de les diverses possibilitats que en principi sospesàvem, l’Anglada-Guillamón del Pollegó Inferior és la que s’ha endut el gat a l’aigua. El fanatisme d’en Josep, però, ha volgut que hi afegíssim també aquesta Bibliotecari Express, oberta per membres del CADE. D’aquesta manera, m’ha dit, l’aproximació s’escurça i l’escalada s’allarga… Certament, uns arguments de difícil objecció.

       Malgrat ser poc repetida, la Bibliotecari ens ha sorprès gratament per un traçat que aprofita, amb intel.ligència, el millor d’un pany de paret secundari força recobert de vegetació. L’equipament, a base de parabolts, pitons i ponts de roca, sense arribar a ser complert, ha resultat ser més abundant del què pensàvem. El millor de tot, però, ha estat en acabar, que caminant un centenar de metres ens hem situat al peu del nostre següent objectiu.

       De l’Anglada-Guillamón», del seu polèmic re-equipament i neteja posterior, n’havíem sentit dir força coses. El què no trobo ètic, però, és que aprofitant l’excusa d’una restauració, hom canvií substancialment la fisonomia d’un recorregut. Ni afegint nous elements de protecció ―principalment quan la roca n’ofereix―, ni eliminant-los de manera indiscriminada fins a deixar-lo substancialment més exposat i inabastable. Bé, en tot cas, lluny d’aquestes polèmiques, ens ho hem passat d’allò més bé, bàsicament perquè la línia és molt bona!

       Apa, i ara ben contents a fer la cervesa i cap a casa a reposar, que ja tenim una edat, i aquestes estrebades passen factura… Ha, ha, ha!