DÍEDRE BLANQUETA (120m MD-) + MARIOLA MOTORS (130m MD) a la Pala Alta del Montroig, amb na Sílvia Giner i n’Estel García… o bé com escalar dues bones vies, amb la millor de les companyies

➪ Ressenya imprimible en PDF
Diedre BlanquetaDiumenge 2 d’abril de 2017. Hi ha vies que, per una cosa o per una altra, costa de fer-les. Unes vegades perquè els companys habituals ja les tenen escalades —i ja sabeu que això de repetir no va amb tothom—. Unes altres, perquè l’època d’escometre-les ha anat quedant enrere —llei de vida, què voleu?—. I moltes, en veure’s relegades per projectes més imminents. Avui, però, la cosa ha anat just a l’inrevés: han estat la Sílvia i l’Estel, les que m’han fet aquesta proposta indeclinable. No una, sinó dues d’una tacada… —em refereixo a les vies, mal pensats. Ha, ha, ha!—. Atès que tant al Díedre Blanqueta, com a la Mariola Motors, feia molt de temps que les hi tenia ganes.

➪ Ressenya imprimible en PDFMariola Motors

       En una jornada florida, de cel blau i ambient primaveral, amb tota la paret per nosaltres, hem tingut el goig de gaudir, per igual, d’aquestes dues clàssiques. Tan properes en distància, com distants en equipament. Si al Díedre Blanqueta, la roca està sanejada — a vegades massa i tot—, i no cal afegir-hi gairebé res, la Mariola Motors presenta una roca menys tocada, així com unes fissures i flanquejos força més nets de claus i parabolts.

       Una gran combinació, per assaborir amb intensitat una mostra del què ens ofereix l’escalada al Montroig.

DÍEDRE BLANQUETA

1er. Llarg. 30 m IV+. Inici per una placa a la dreta del díedre. Superació d’una fissura que tendeix cap a l’esquerra, flanqueig a mà dreta i superació d’una nova placa. El petit desplom que ve a continuació, se supera per la dreta. Recorregut sinuós, marcat per les assegurances.

2on. Llarg. 30 m V-. Ziga-zaga esquerra-dreta, de nou marcada per la lluentor dels parabolts.

3er. Llarg. 25 m V+. Inici en direcció al díedre, superació d’una fissura vertical i, en acabat, reunió al cantó dret. Llarg bonic i atlètic.

4rt. Llarg. 35 m V+. Seguir l’evident díedre, que unes hores s’eixample fins a convertir-se en xemeneia, i altres s’estreny fins a convertir-se en placa fissurada. Llarg mantingut i acrobàtic, que es pot dividir en dos.

MARIOLA MOTORS

1er. Llarg. 30 m V. Inici a la dreta del díedre, a l’alçada d’una placa de roca escrostonada (fletxa marcada). A l’alçada d’una petita feixa, fer un curt flanqueig cap a l’esquerra i prendre la fissura més assequible que les dues que veiem.

2on. Llarg. 25 m V. Sortida en direcció a la marcada fissura-diedre d’encastament que hi ha al damunt. A través de la placa de la dreta, anar a muntar la R en una savina monumental. Llarg estètic, més fàcil del què sembla.

3er. Llarg. 15 m III. Curt flanqueig per roca delicada i pati imponent.

4rt. Llarg. 40 m IV+. Continuació de la travessia horitzontal, començada al llarg anterior. Amb millor roca i el mateix bon ambient.

5è. Llarg. 30 m 6a. Superar, amb tècnica de diedre, la fissura desplomada de l’esquerra. Sortir a buscar la placa de la dreta, abans de tornar a entrar a la fissura. El sostre que ve a continuació, s’evita per l’extraordinària placa de l’esquerra. Llarg variat i espectacular.