10TERRA HOPI (140 m MD) al Cingle Gros del Roig del Castell de l’Areny, amb en Marc Badia i en Joan Brunet… o bé com acabar caient tots tres al mateix llarg

➪ Ressenya imprimible en PDF
Dissabte, 1 d’octubre de 2018. «No hi ha roques descompostes, sinó alpinistes inexperts» que deia en Georges Livanos. Doncs bé, decididament, en Marc, en Joan i un servidor ens reconeixem escaladors ―molt i molt― inexperts. Tota vegada que ―per trencament de preses i sense conseqüències, per sort― hem caigut tots tres als primers metres del segon llarg!

Esperem que amb les repeticions ―la via tot just si té un anyet― la fiabilitat del rocam millori. Encara sort que l’equipament conté aquella profusió d’assegurances a què en Joan Vidal ens té acostumats. I, al final, malgrat no ser la seva creació més reeixida, Terra Hopi ens ha fet descobrir un nou recó escalable d’aquest nostrat, proper i molt estimat Alt Berguedà.

El graus que he posat a la ressenya no corresponen, necessàriament, a les apreciacions del cap de corda. La qualitat del rocam, en alguns trams, no sempre convida a apurar en lliure a qui va al capdavant. Tret de dos A0 al quart llarg, la resta, entre uns i altres, ens ha acabat sortint en lliure.

LA VIA (no escalar de Gener a Juny per nidificació)

1er. Llarg. 30 m 6b. Inici marcat per un pitó amb baga, sota la vertical d’un diedret que, a la part alta, desploma un xic. En superar aquest, anar amb tendència a la dreta a buscar un diedre més ample.

2on. Llarg. 25 m. 6b+. Placa força vertical i descomposta que dona accés a un diedre herbós. Aquí és a on hem acabat caient, l’un darrera l’altre… «Es de ser inútiles» que diu aquell!

3er. Llarg. 25 m 6a. Xemeneia Hopi, seguida d’un flanqueig a l’esquerra i una placa fissurada. Més delicat que difícil.

4art. Llarg. 35 m 6a/A0. El millor llarg, i la millor roca, de la via. Té una mica de tot: placa, diedre, flanqueig per sota un llarg sostre i un exigent mur abans d’abastar la R.

5è. Llarg. 25 m V+. Diedre de posar-s’hi, franc i agraït. Bon final de festa!

Horari: Entre 2h 30’ i 4 hores

Aproximació: Des de la pista de Vilada a Sant Romà de la Clusa, al final de la doble corba encimentada, seguir amb atenció un corriol sinuós marcat amb fites. 20’

Descens: Fent quatre ràpels per la via. De la R4 a la R3 guiant la corda.

Anuncis