DEL SALLA (215 m MD+) al Cap del Ras de les Parets d’Àger, amb en Víctor Sans… o bé com gaudir d’un bona via, de la mà del seu oberturista

➪ Ressenya imprimible en PDF
delsallaDimecres, 20 de desembre de 2018. No és la primera vegada que en faig una d’en Salla, però sí la primera a on m’hi acompanya ell mateix. No crec que m’equivoqui de gaire, si us dic que en Víctor és un dels escaladors més actius que corren per a la Serra del Montsec. De fet, hi ha zones i parets a on per comptar les vies que li manca recórrer, amb els dits d’una mà en té prou i de sobres! I altres, com la Serra Carbonera, a on des de fa temps marca la pauta. Fanàtic d’encadenaments inacabables, de solos inconfessables, de raids d’aventura, de rallyes d’escalada… En Salla és una d’aquestes bèsties pardes que traspuen i encomanen entusiasme per la vida i la muntanyaallà on van. Què, Sallita, tinc la cervesa pagada?

       La Del Salla, que comença just a l’esquerra de la Redrum i discorre gairebé sempre per plaques de roca fantàstica, és una via de caire esportiu, tècnica i atlètica a la vegada, equipada amb les assegurances justes per haver d’escalar entre xapes, fins al nivell de cadascú. Posats a trobar-hi pegues, però, potser esmentar les inevitables feixes i que resulta un xic monòtona. A tibar fort, màquines!

LA VIA

1er. Llarg. 25 m 6b. Inici de bloc, seguit d’una placa tècnica i un flanqueig cap a l’esquerra damunt de preses bones. Llarg curt, però bonic.

2on. Llarg. 30 m 6b+. Sostret atlètic (evitable per l’esquerra), diagonal tècnica per placa fins a un petit desplom i tram final amb cantell. Llarg variat i estètic.

3er. Llarg. 30 m 6a+/Ae. Placa ajaguda i espectacular sostre equipat (Ae o 7b+). Llarg fotogènic.

4art. Llarg. 50 m V. Placa de regletes boníssima per accedir a una feixa. Segueix un petit mur i un tram d’enllaç. Reunió entre dos arbres. Llarg vilanoví.

5è. Llarg. 25 m 6a. Placa de bona presa i flanqueig final cap a l’esquerra.

6è. Llarg. 30 m 6c. Successió de tres ressalts curts de placa desplomada, units per cordes i cadenes (compte a fer caure pedres). Molt difícil en lliure.

7è. Llarg. 25 m 6c+. Flanqueig molt fi cap a l’esquerra, seguit d’un desplom rabiós i un tram final per placa molt més relaxat.

Horari: Unes 4 hores