LLEPET (120 m MD) al Serrat dels Monjos de Montserrat, amb en Josep Climent… o bé com gaudir d’una bona «escalada llampec»

Ressenya imprimible en PDF
llepet1 Dijous, 31 d’octubre de 2019. Després d’un temps sense veure’ns, en Josep em proposa de fer una escalada ràpida per Montserrat. Com a membre de l’estressat col·lectiu d’«escaladors / treballadors amb canalla petits», els horaris d’en Josep a vegades són difícils de quadrar. De manera que, després de contemplar diferents possibilitats, i malgrat l’escassa informació aconseguida, ens hem acabat decidint per aquesta «quatre estrelles» del llibre «Montserrat Cara Sud Vies Llargues» d’en Luichy. I no ens ha decebut gens ni mica, la veritat!

Serpentejant intel.ligentment per entremig del caos de díedres i plaques que caracteritzen l’extrem oriental del Serrat dels Monjos, la Llepet esdevé un itinerari més reeixit del què fora d’esperar. Una elegant combinació de plaques, díedres i fissures, amanit amb un equipament més aviat auster i la inevidència del pas d’altres cordades li donen aquell punt d’atreviment que et fa sortir de la zona de confort.

LA VIA

1er. Llarg. 35 m 6a. Els quinze primers metres són de díedre i pertanyen a la via Pepperoni. A l’alçada d’una baga llarga amb un «mallón», cal anar un parell de metres a la dreta (abans del primer diedre) i, a través d’unes bones preses de mans en una vira, superar el sostret que hi ha al damunt (pitó visible un cop feta la superació). Segueix per fissura fins a la reunió. Llarg crostós i un xic exposat.

2on. Llarg. 35 m 6a+. Díedre obert i vertical, de roca fantàstica, del que se surt per la dreta a buscar una placa tombada. D’aquí, seguir recte fins a un a l’alçada d’un sostret que es franqueja de dreta a esquerra. Bon llarg.

3er. Llarg. 25 m 6b. Placa de forats que, a mesura que avancem, va decantant cap a l’esquerra. Curt flanqueig amb de preses de roca coral·lina i diedret final. Llarg tècnic i mantingut, amb algun pas aïllat més exigent.

4rt. Llarg. 25 m 6b+. Anar a buscar la placa tombada de l’esquerra, fins al peu d’una fissura que té un pas molt difícil (no obligat) als primers metres. Sortir-ne per la placa de la dreta i fer reunió en uns arbusts. Un altra llarg ben bonic. Llàstima que s’ha acabat!

Aproximació: Des de l’Aparcament de la Salut, passant per les Coves del Salnitre, seguir el Camí de les Feixades fins gairebé al final dels Serrat dels Monjos. 30’

Descens: Baixar, a mà dreta, pel corriol que va de dret cap a un embut. Ràpel de 45 m fins al Camí de les Feixades, que cal seguir cap a l’oest 50’.

Horari: de 3 a 4 hores