BIKINI (160 m MD) al Serrat dels Monjos de Montserrat, amb en Martí Soriano… o bé com posar-se biquini per any nou

Ressenya imprimible en PDF
bikini Dissabte, 3 de gener de 2020. La tradició transmet alguna cosa del passat, que al present és rebuda com una herència. Justament per aquesta època, a casa nostra en tenim un munt: la Nit de Nadal, el Dia dels Innocents, les Campanades d’Any Nou, la Missa del Gall, la Cavalcada de Reis, els Pastorets, la Fira de Santa Llúcia, el pessebre, el caganer, el tió, l’escudella, la carn d’olla, el cava, els canalons… I, un servidor, a més a més, la via llarga amb el Martí! Un bon costum, instaurat ara fa cinc anys, que tant ell com jo procurem de mantenir. D’ocasions de fer esportiva, certament, no ens en mancaran pas. Avui, però, toca fer tàpia! A veure si fem baixar una mica els torrons…

       La «Bikini» és una proposta més, d’aquests dos grans de Montserrat que són el Fredi i l’Armand. Un oferiment aparentment modest, no exempt del polsim de sal i pebre a què ens tenen acostumats que, malgrat la seva brevetat, cal prendre’s seriosament. I molt especialment, als trams més punyents dels dos primers llargs, a on les assegurances escassegen i les possibilitats de completar-les resulta remot. Una bona excusa per treure’s la mandra i el fred del damunt, en aquest dies desplaents.

LA VIA

1er. Llarg. 45 m 6a+. Placa de roca «cremada» de difícil protecció, amb les assegurances molt justes, que a uns vuit metres del terra té un pas curt força obligat. Llarg amb un cert compromís.

2on. Llarg. 40 m 6a. Superat un primer ressalt, marxar a mà dreta per un diedre vegetat fins al peu d’una placa. Atacar-la de dreta a esquerra, aprofitant un diedre poc marcat. Per compensar l’escassedat d’assegurances, almenys aquí la roca és brutal. Un altre llarg «d’apretar» el cul.

3er. Llarg. 45 m Vè. Diedre tombat, no massa definit, de roca a controlar. Flanqueig a mà dreta per entrar a la reunió. Relleu de transició.

4rt. Llarg. 30 m 6a. Placa força equipada de roca «coralina», que flanquejant (a mà esquerra) a l’alçada de la darrera assegurança, resulta més fàcil del què diuen algunes ressenyes. Segueix un diedre vertical de bona presa i una secció de placa.

Aproximació: Des de l’Aparcament de la Salut, passant per les Coves del Salnitre, seguir el Camí de les Feixades fins gairebé al final dels Serrat dels Monjos. 30’

Descens: Baixar, a mà dreta, pel corriol que va de dret cap a un embut. Ràpel de 45 m fins al Camí de les Feixades, que cal seguir cap a l’oest 50’.

Horari: Entre 3 i 4 hores
>